Rohlíčky se pečou v každé rodině a receptů je na ně spousta. V téhle verzi jim dodávají pikantní chuť ořechy.
Potřebujete:
200 g másla, 250 g hladké mouky, 150 g mletých vlašských ořechů, 2 žloutky, 70 g moučkového cukru
Na obalování :
1 balení vanilkového cukru, 200 g cukru moučkového
Postup:
Ze změklého, na kousky pokrájeného másla, hladké mouky, žloutků, mletých vlašských ořechů a cukru připravte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce 30 minut odležet.
Připravte si mlýnek na maso s nástavcem na vytlačování kruhového tvaru. Těsto protlačujte nástavcem a ukrajujte kratší kousky. Ty ohýbejte do tvaru rohlíčků a dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
Rohlíčky pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C přibližně 10 až 15 minut, hezky dorůžova.
Hotové rohlíčky nechte krátce chladnout na plechu. Poté je, ještě horké, obalujte v míse ve směsi moučkového a vanilkového cukru. .