Ořechový dezert s jemnou příchutí skořicového krému rozvášní všechny chuťové buňky. Věřte, že mu nikdo neodolá.
Suroviny
Na těsto – 6 vajec – 7 lžic krupicového cukru – 7 lžic polohrubé mouky – 3 lžíce slunečnicového oleje – ½ balení prášku do pečiva – 7 lžic mletých lískových ořechů – máslo a mouka na formu
Na krém – 500 ml smetany ke šlehání – 2 ztužovače šlehačky – ½ plechovky kondenzovaného mléka – 1 lžička skořice – 100 g mletých lískových ořechů na posyp
Postup
1. Na těsto ušlehejte bílky spolu s cukrem na pevný sníh. Do sněhu přimíchejte žloutky, olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy a dejte péct při 170 °C asi na 25 minut.
2. Na krém vyšlehejte smetany ke šlehání spolu se ztužovači a skořicí. Pak přimíchejte uvařené kondenzované mléko.
3. Vychladlý korpus podélně rozkrojte, namažte krémem a slepte. Zbytek krému rozetřete na vršek dortu a posypte mletými ořechy. Dejte vychladit na alespoň 4 hodiny do lednice.
4. Před podáváním můžete dort ozdobit šlehačkou a lískovými ořechy.