Určitě ji znáte, my vám ale přinášíme originální italský recept, s kterým uspějete i u slavnostní večeře.
Potřebujete:
80 g sýru brie, 80 g gorgonzoly, 80 g ementálu, 80 g parmazánu, 250 ml mléka, 1 žloutek, 500 g gnocchi nebo 500 g těstovin
Postup
Mléko nalijte do kastrolku. Sýry nakrájejte na kousky a vložte do mléka. Tvrdé okraje do omáčky nedávejte. Nechte sýry čtvrt hodiny nasát mléko a změknout. Na omáčku nepoužívejte smetanu, je příliš sladká a to by chuť omáčky zkazilo.
Mezitím dejte vařit vodu na gnocchi nebo těstoviny.
Po čtvrt hodině dejte kastrolek se sýry a mlékem do vodní lázně a za stálého míchání sýry zcela rozpusťte. Poté přidejte do omáčky žloutek a za stálého míchání jím omáčku zahustěte.
Gnocchi nebo těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Slijte je, rozdělte na talíře a polijte omáčkou. Před podáváním můžete jednotlivé porce ozdobit lístkem bazalky nebo hoblinami parmezánu. .