Víte, jak nejlépe chutná okurka? Když se zkombinuje s čerstvým koprem a sýrem.
Na náplň:
1 menší salátová okurka
toastový chléb
hrst čerstvého kopru
250 g lučiny nebo jiného čerstvého sýra
2 stroužky česneku
sůl, pepř
pár kapek kvalitního olivového oleje
Postup:
Smíchejte lučinu, přidejte trochu pepře a prolisovaný česnek. Okurku omyjte a nastrouhejte najemno. Nastrouhanou okurku pak v sítu nechte okapat, abyste se zbavili přebytečné vody.
Poté přidejte okurku k sýrovému základu. Pomazánku dochuťte solí, čerstvým koprem a také pár kapkami olivového oleje. Všechno dobře promíchejte.
Jeden plátek toastového chleba bohatě potřete připravenou pomazánkou. Druhým plátkem ji přiklopte. Sedvič rozpulte tak, aby vám vznikly dva trojúhelníčky.
Každý sendvič nakonec dozdobte plátkem salátové okurky a také trochou čerstvého kopru. Přejeme vám dobrou chuť.
• Náš tip: Nemáte-li čerstvý kopr, dá se použít i nakládaný.
Wow, to vypadá na mega snídani! Nikdy by mě nenapadlo dát dohromady okurku se sýrem a kopr, ale vypadá to fakt dobře. Už se mi sbíhaj sliny, musím to zkusit. Díky za tip!
Musim řict, že tento recept je uplně super. Miluji jednoduché a zdravé varianty svačinek, takže tohle zkusím určitě připravit. Myslím, že tento sendvič bude skvělý tip i pro mé klienty, kteří hledají inspiraci na zdravé a snadné recepty.