Kdo má rád vlašské ořechy, tak jimi může koláč před podáváním ještě posypat.
Ingredience:
1 balení listového těsta, 2 středně velké červené řepy, 2 brambory, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžička tymiánových lístků, 100 g balkánského sýra
Postup:
Předehřejete troubu na 180 °C. Rozložte nebo rozválejte těsto dokulata. Narovnejte na něj plátky řepy a brambor, od kraje nechte asi 3 cm místa, aby měl koláč krásně propečenou kůrku.
Okraje zahněte, aby z koláče nic nevypadlo, pomocí mašlovačky potřete celý koláč včetně zeleniny olejem. Osolte, posypejte tymiánem a rozdrobeným sýrem. Pečte asi 30 minut dozlatova.
Takový koláč je nejen zdravý, pořádně vás i zasytí. Pokud vám recept přijde moc suchý, můžete těsto naplnit smetanou, do které přidáte také trochu balkánského sýra, pak bude krásně šťavnatý a vláčný, je to jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť.