Tvaroh můžete nakombinovat s ricottou nebo také řeckým jogurtem. Ovoce použijte podle sezony nebo podle toho, jaké máte u vás doma rádi.
Ingredience:
na 1 kulatou formu
● 300 g kakaových sušenek
● 150 g másla
● 600 g měkkého tvarohu
● 1 želatina v prášku do krému
● 200 g moučkového cukru
● 300 g malin nebo jiného drobného ovoce
Postup:
Sušenky nadrťte pomocí válečku nebo je rozmixujte v robotu. Přidejte změklé máslo a rukama důkladně propracujte, až vznikne drobivá směs. Tu pak napěchujte na dno koláčové formy. Tvaroh prošlehejte s cukrem. Želatinu do krému připravte podle návodu na obalu.
Vmíchejte ji do tvarohu a ten pak hned naneste na korpus. Krém pečlivě uhlaďte. Polovinu malin rozmačkejte, naneste navrch a přidejte ještě nerozmačkané ovoce. Koláč nechte uležet v chladu přibližně 4 hodiny a podávejte.
Příprava: 40 min
Cena za 1 plech: 180 Kč