Suroviny:
Na korpus:
1 balení čokoládových sušenek
100 g másla
Na krém:
250 g sýru Philadelphia
250 g tučného tvarohu
200 ml smetany
50 g cukru
200 g hořké čokolády
Postup:
Sušenky vložte do mixéru a rozdrťte. Dejte je do mísy, přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs naspyte do dortové formy a upěchujte. Dejte chladit do lednice.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji alespoň trochu vychladnout. V míse metlou promíchejte Philadelphii, tvaroh, smetanu a cukr a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Ta po vychladnutí směs krásně zahustí.
Krém nalijte na korpus a uhlaďte stěrkou. Cheesecake dejte chladit do lednice alespoň na dvě hodiny, ideální je však přes noc. Před podáváním ozdobte dle vlastní fantazie, k čokoládě se krásně hodí třeba maliny nebo jahody.