Na náplň tohoto nepečeného dortíku se dají použít různé druhy ovoce. Může to být mix lesního ovoce, ostružiny, mango i jablečné pyré.
Ingredience: na 4 kousky
Na korpus:
● 200 g mandlových sušenek
● 180 g másla
Na dohotovení:
● 250 g mascarpone
● 250 g měkkého tvarohu
● 1 balení želatiny do krému
● 200 g moučkového cukru
● 200 g malin
Postup:
Sušenky nadrťte pomocí válečku nebo mixéru. Přidejte k nim máslo a důkladně propracujte. Hotovou směs pak napěchujte do čtvercové formy vyložené potravinovou fólií. Maliny rozmixujte. Mascarpone s tvarohem a cukrem prošlehejte a pak vmíchejte maliny.
Želatinu v prášku připravte podle návodu. Vmíchejte ji do krému a ten naneste na korpus. Dejte do chladu a nechte tuhnout aspoň 3 hodinky. Koláč můžete nechat celý a ozdobit ho ovocem nebo z něho pomocí velkého vykrajovátka vykrojit 4 srdce.
Příprava: 60 min
Cena za dortík: 180 Kč