Pokud jednou zkusíte tyto křehké řezy, už nebudete chtít jíst nic jíného. Kromě toho jejich příprava nezabere moc času.
Ingredience: jablka, 1 lžíce mléka, 1 kypřicí prášek, 1 vejce, 2 lžičky moučkového cukru, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 10 g másla
Postup: Ze všech surovin, kromě jablek, zpracujte těsto a nechte odpočinout. Poté ho rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte plát, který položte na vymazaný a vysypaný plech.
Na těsto nastrouhejte jablka, která posypejte cukrem a skořicí, případně můžete dát I mleté či sekané oříšky. Na jablka dejte druhou placku těsta. Povrch potřete mlékem a dejte do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Podávejte ozdobené jablky a se zmrzlinou.