Skvělá příloha, která překvapí svou výtečnou chutí a potěší nízkou cenou! A vepřová pečeně? To je skutečný bonus sobotního oběda.
Ingredience: 1 kg brambor, 500 ml mléka, 125 g másla, 2 větší hrsti ječmenných krupek, 1 lžíce majoránky, 1,5 kg krkovice nebo kotlety, 2 cibule, česnek, sůl, kmín
Postup: Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme hodně doměkka. Slijeme je, přidáme máslo, vlažné mléko a rozšleháme na kaši. Vsypeme uvařené krupky, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a kaši ještě jednou dobře prošleháme.
Před podáváním zdobíme čerstvou majoránkou a kyselou okurkou. Maso opereme, prosolíme, obsypeme nakrájenou cibulí a česnekem a okmínujeme. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme až 3 hodiny.