Skvělá pochutina vás překvapí pikantní a ostrou chutí. K nakládání je nejvhodnější mírně nedozrálý meloun s růžovou dužninou.
Potřebujete:
✿ 2 kg melounu
✿ 4 feferonky
Nálev:
✿ 300 g cukru
✿ 160 g soli
✿ 50 g tabletek umělého sladidla
✿ 3,8 l vody
✿ 1,2 l octa
1. Meloun dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na dílky, které projdou hrdlem velké zavařovací sklenice. Z dužiny důkladně odstraňte pecky.
2. Připravte si nálev: do vody nalijte ocet, přimíchejte cukr, sůl a umělé sladidlo. Přiveďte k varu, ale dál už nevařte a odstavte z tepla.
3. Dílky melounu naskládejte do sklenice, přidejte nakrájené feferonky a zalijte horkým lákem. Uzavřete víčkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Nechte alespoň týden rozležet, a pak podávejte vychlazený.