Uchovejte si kousek léta na chladné dny. Nakládaný meloun vás překvapí svou pikantní chutí.
Potřebujete:
✿ 2 kg nedozrálého melounu
✿ 2–4 feferonky
✿ 4 stroužky česneku
✿ 4 snítky koprového květu
Lák:
✿ 300 g cukru
✿ 160 g soli
✿ 50 g tabletek umělého sladidla
✿ 3,8 l vody
✿ 1,2 l octa
1. Feferonky nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a rozkrojte na poloviny. Meloun omyjte a i se slupkou nakrájejte na dílky takové velikosti, aby prošly hrdlem zavařovacích sklenic. Zbavte dužinu peciček a naskládejte je do sklenic.
2. Připravte si lák. Do hrnce nalijte vodu, smíchejte ji s octem, pak přimíchejte cukr, sůl a tabletky umělého sladidla. Nálev přiveďte k varu, ale dál nevařte a stáhněte ho hned z plotny.
3. Do sklenic přidejte nakrájené feferonky, česnek, kopr a zalijte nálevem. Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Asi týden nechte sklenice v chladu. Podávejte vychlazené.
Jsem opravdu zvědavá, jak bude nakládaný meloun chutnat. Má někdo tipy, s čím ho nejlépe podávat?
Jako vážně nakládat meloun? To zní trochu divně, ale proč ne, vyzkouším. Hlavně aby to nebylo moc feferonový.
Fascinující! Domnívám se, že kombinace pikantní chuti s melounem může být opravdu unikátní. Rozhodně si toto recept vyzkouším.
wow to musi byt mega! nikdy by me nenapadlo meloun nakladat. urco to vyzkousim 😊
Zvučí to zajímavě. Ale nejsem si jistá, jestli ten meloun chutná. Má někdo zkušenost?
Nápad s nakládaným melounem mě fakt nadchnul! Už se těším, až to vyzkouším. Přijde mi skvělé uchovat kus léta i na zimu.