Jakmile ho jednou zkusíte, budete s ním muset počítat při každém grilování. .
Potřebujete:
1 větší lilek, 1 středně velkou chilli papričku či pár malých, 2 větší snítky oregana, 2 čerstvé bobkové listy, 2 lžíce octa balsamico, 200 ml panenského olivového oleje, 50 ml vinného octa, mořskou sůl
Postup:
Z lilku odkrojte stopku a nakrájejte ho na plátky silné asi 1 cm. Rozložte je na plech,osolte a nechte vypotit 30 minut z každé strany. Po vypocení každou stranu otřete papírovou kuchyňskou utěrkou.
Chilli papričku zbavte stopky, semínek a blanek a spolu s bylinkami ji nasekejte nadrobno.
Tuto kořenící směs promíchejte s olejem a octy. Marinádu nalijte do skleničky.
Plátky lilku opékejte na grilu dozlatova a ještě teplé je nakládejte do marinády. Nechte půl hodiny odležet a poté můžete jíst..