Tohle je česká klasika, bez které se neobjede žádná domácnost. Každý má svůj oblíbený nálev, ale můžete zkusit i něco nového. S tímto nálevem zůstanou okurky krásně křupavé.
Ingredience: Na 4 sklenice
1500 g okurek
12 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
4 bobkové listy
2 lžičky hořčičných semínek
2 cibule
8 snítek kvetoucího kopru
Na nálev:
1 l vody
300 ml kvasného lihového octa
80 g cukru krupice
30 g soli
Postup:
Okurky nejprve důkladně očistěte. Pak do sklenic rozdělte plátky cibule, napěchujte je okurkami a přidejte koření a kopr. Do hrnce dejte vodu, ocet, cukr a sůl. Nálev svařte a ještě horký nalejte na okurky. Pevně je zavíčkujte a poté sterilujte zhruba 25 minut při teplotě 85 0C.
Doba přípravy: 50 min
Cena za porci: 30 Kč