Nadívané řízky z telecího masa rozhodně patří na sváteční stůl a hospodyňky jistě potěší, že jejich příprava není zdlouhavá a ani složitá
Ingredience
6 telecích řízků, 1 střední cibule, 150 g másla, 200 g hlívy ústřičné, 200 g hladké mouky, 500 ml masového vývaru, 50 ml kořeněného vína, 150 ml zakysané smetany
Postup
Nejdříve si připravíme nádivku. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme nadrobno nasekanou hlívu ústřičnou a dobře ji v cibuli obděláme, pak ji odstavíme a necháme vychladnout.
Naklepeme telecí řízky, nasolíme je a potřeme z jedné strany nádivkou. Stočíme je, ovážeme nití, obalíme v mouce a na másle je zprudka opečeme.
Máslo v pánvi zaprášíme 2 lžícemi mouky, přidáme masový vývar a řízky v omáčce ještě půl hodiny dusíme, pak je vyjmeme. Přidáme kořeněné víno a zakysanou smetanu, mírně omáčku zredukujeme a řízky vrátíme do omáčky.
.