Domácí kebab chutná báječně – a ochutit ho můžete zcela podle své fantazie.
Potřebujete:
750 g mletého hovězího, 100 g zázvoru, 50 g česneku, 200 g cibule, 5 g koriandru, 5 g kopru, 20 g směsi pěti koření, 100 ml sójové omáčky, 4 stonky citronové trávy,
Postup:
Zázvor, koriandr a mátu pokrájejte nadrobno, česnek prolisujte, cibuli rozmixujte a přidejte k masu. Přidejte koření a sójovou omáčku a dobře promíchejte.
Vezměte kus masové směsi do ruky a položte do ní stonek citronové trávy. Přidávejte směs a mačkejte ji okolo stonku tak, aby vznikl jeden velký kebab se stonkem uprostřed. Kebaby dejte na půl hodiny do lednice.
Kebaby osmažte na středním ohni dozlatova. Podávejte s bramborovým salátem ozdobené koriandrem a koprem. .