Suroviny:
1 balení piškotů (pro zdravější variantu použijte špaldové piškoty Kávoviny)
500 g mascarpone
400 ml zakysané smetany
3 sáčky vanilinového cukru
6 čajových lžiček Melty sypané
kvalitní kakao na posyp
Postup:
Do hrnce s 0,25 ml vroucí vody nasypte Meltu sypanou a 3 minuty ji povařte. Vypněte a nechte 5 minut odstát. Poté meltu přeceďte a nechte vychladnout.
Mezitím v míse smíchejte mascarpone, zakysanou smetanu a vanilinový cukr. Vznikne tak hladký krém. Všechny piškoty důkladně namočte v meltě a vrstvěte je do formy (28 x 24 cm) střídavě s krémem. Poslední vrstvu bude tvořit krém. Povrch posypte kakaem a dejte chladit na hodinu do lednice.
Tip!
Jde o jednoduchý recept inspirovaný slavným italským tiramisu. Díky tomu, že nahradíte espresso silnou meltou, mohou si jeho skvělou chuť užít i děti a osoby citlivé na kofein.