Zachutnají i nejmenším členům vaší rodiny.
Ingredience:
4 kuřecí čtvrtky
3 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice (nebo klasické plnotučné)
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
šťáva z ½ citronu
sůl a pepř
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C.
V misce smíchejte med, sójovou omáčku, hořčici, olivový olej, česnek a citronovou šťávu. Dochuťte solí, pepřem a případně tymiánem.
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a lehce osolte.
Vložte maso do pekáče a potřete ze všech stran připravenou medovou marinádou.
Pekáč zakryjte alobalem a pečte cca 45 minut.
Poté odkryjte, přelijte maso výpekem a pečte dalších 20–30 minut dozlatova.
Podávejte s pečenými bramborami, rýží nebo zeleninou.
Moc se mi líbí kombinace chutí, kterou tento recept přináší. Kuřecí čtvrtky jsou i mým oblíbeným jídlem při nedělním obědě s rodinou.
Medové kuřecí čtvrtky vypadají jako skvělý tip na rychlý a chutný oběd. Ingredience mám všechny doma, tak se do toho hned pustím!
Milujeme doma kuřecí maso a tento recept obohatí náš repertoár. Med a sójová omáčka jsou kombinace, kterou určitě budu chtít vyzkoušet.
Tyjo, tohle vypadá fakt skvěle! Přemýšlím, že bych to udělala na nedělní oběd. Díky za tip na snadnou marinádu!
Tento recept na medové kuřecí čtvrtky vypadá úžasně a určitě ho vyzkouším při své další rodinné večeři. Kombinace medu a dijonské hořčice musí být skvělá!