Zachovejte jeho šťavnatost a vychutnejte si zlatavé kuřáko s medem, cibulí a výrazným česnekem.
Suroviny:
1 celé kuře
3 paličky česneku
3 velké červené cibule
2 lžíce medu
sůl
150 g másla
grilovací koření na kuře
kousek špeku, můžete použít i slaninu
Postup:
Kuře omyjte a osušte dosucha. Pekáč dobře vymažte máslem. Maso nasolte a pak ho potřete grilovacím kořením. Je-li v něm sůl, se solením kuřete šetřete. Nakonec kuře potřete pomocí mašlovačky medem. Díky tomu bude dokonale zlatavé. Dovnitř kuřete vložte trochu špeku nebo slaniny.
Nyní rozpulte hlavičky česneku, i se slupkou, a rozložte je podél kuřete. Cibuli taktéž rozpulte a obložte jí celé kuřátko. Na něj i dovnitř pak poklaďte plátky másla.
Troubu rozehřejte na 190 °C a dejte kuře podlité trochou vody a přikryté víkem péct na 1 hodinu. Na posledních 15 minut zvyšte teplotu na 210 °C a můžete podávat. Dobrou chuť!
Náš tip
Kuře můžete klidně připravit i na grilu.