Poznejte orientální styl, který se lehce připravuje, dobře vypadá a báječně chutná.
Ingredience:
600 g hovězí kližky
400 g dýně Hokkaido
1 plechovka cizrny
1 plechovka krájených rajčat
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 tyčinka skořice
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička sladké papriky
½ lžičky mletého zázvoru
sůl, pepř
hrst cherry rajčátek
čerstvá petržel na ozdobu
Postup:
Maso nakrájejte na kostky, osolte a opečte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a orestujte.
Vmíchejte kmín, kurkumu, papriku, zázvor a vložte skořicovou tyčinku.
Přidejte krájená rajčata, trochu vody a duste zakryté na mírném ohni 40 minut.
Vmíchejte na kostičky nakrájenou dýni a scezenou cizrnu, vařte dalších 15–20 minut.
Doplňte celými cherry rajčátky a nechte je prohřát. Ozdobte petrželkou. Podávejte s kuskusem nebo pitou.
Kombinace koření zní naprosto úžasně. Myslím, že tenhle recept nám přinese exotický zážitek přímo domů.
Marocký tažin je mi oblíbené jídlo, a tohle vypadá jako autentická verze. Díky za recept!
Vypadá to fakt dobře! Hovězí kližku jsem ještě nikdy nezkoušela, ale zní to lákavě. A skořice ve slaném jídle? To musím vyzkoušet!
Wow, ten recept není vůbec složitý. Ráda zkouším nové recepty, a tenhle určitě vyzkouším. Jen musím zjistit, kde koupit cizrnu v plechovce.
Tohle vypadá skvěle! Skloubení těchto chutí je prostě neodolatelné. Určitě to brzy vyzkouším, dýně Hokkaido je teď všude a je tak dobrá!