Díky marinádě z vína získají grilované pokrmy lahodnou chuť a křehkost.
Příprava: 15 min
Náročnost: x
Cena: 100 Kč
Potřebujete:
0,7 l bílého nebo červeného vína
1 sklenka octa
1 sklenka oleje
3 cibule
3 stonky řapíkatého celeru
3 mrkve
1 stroužek česneku
bobkový list
5 kuliček pepře
2 snítky petrželky
3 kuličky jalovce
3 hřebíčky
1 Obvykle se pro přípravu používá bílé víno, k červenému masu se ale stejně dobře hodí i víno červené. Víno nalijte do větší nádoby a přilijte skleničkou octa a oleje.
2 Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky nebo plátky, očištěné stonky řapíkatého celeru a mrkve na kolečka, česnek na kousky nebo ho prolisujte, petrželku nasekejte a vše i s kořením přidejte k vínu a promíchejte.
3 Do marinády naložte maso tak, aby bylo zcela ponořené, a dejte do lednice, nejlépe už den předem, minimálně však alespoň na tři hodiny. Občas ještě promíchejte. Před grilováním maso vyjměte z marinády, a osušte ho a grilujte.