Kombinace marcipánu a povidel může vypadat na první pohled trochu zvláštně, ale až jí vyzkoušíte, pochopíte, že má něco do sebe.Budete se divit, jak je možné, že až dosud vám tak nápadité spojení chutí nikdo nenapověděl.
Suroviny:
● 180 g loupaných mandlí
● 180 g moučkového cukru
● 1 bílek
● 1 lžíce kakaa
● 150 g povidel
● 200 g kvalitní hořké čokolády
Postup:
Mandle dejte do mixéru a rozmixujte je na hladký prášek. Prášek promíchejte s cukrem. Bílek lehce napěňte vidličkou a postupně ho přilévejte k mandlím – zlehka ho do mandlovo-cukrové moučky zamíchávejte.
Mělo by vzniknout hladké, nelepivé těsto, které se nedrobí. Podle potřeby můžete přidat mandlovou moučku nebo bílek.
Těsto rozdělte na dva díly. Do jednoho přidejte kakao. Z každého kusu těsta vyválejte asi 1,5 cm silný plát a z něj vykrajujte čtverečky.
Povidla lehce rozmíchejte, aby se s nimi dalo pracovat. Vždy jednu světlou kostku potřete povidly a slepte ji s jednou tmavou kostkou.
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Hotové kostky obalte v čokoládě a nechte ztuhnout, případně je můžete dát do chladničky.
Příprava: 45 min
Cena: 100 Kč