Sardinky v konzervě známe všichni a chutnají nám. Připravte si je tentokrát v neotřelé kombinaci s makarony, oříšky a rozinkami.
Suroviny na 4 porce
– 500 g makaronů – olivový olej – 1 cibule – 1 fenykl – 1 chilli paprička – 300 g sardinek ve vlastní šťávě – 20 g tmavých rozinek – 50 g piniových oříšků – 200 ml bílého vína – 1 lžíce citronové šťávy – hrst čerstvé petrželky – sůl
Postup
1. Makarony uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte se lžící olivového oleje.
2. V hluboké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na něm dozlatova cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte nakrájený fenykl a nadrobno pokrájenou chilli papričku. Pánev zakryjte a vše duste na mírném plameni asi 15 minut.
Přidejte 150 g sardinek, rozinky a piniové oříšky. Opět zakryjte a duste 10 minut. Přilijte 200 ml vody a bílé víno a vyvařte o polovinu. Osolte, přidejte zbytek sardinek a zvolna vařte asi 8 minut.
3. Nakonec vmíchejte makarony, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.