nejsem sama
Úvod
Krása a zdraví
Recepty
Nápady
Magický svět
Cestování
Partnerské vztahy
Příběhy
Domů     Magická moc Velkého pátku
Magická moc Velkého pátku
Nepodceňujte velikonoční rituály. Přinesou vám energii a odhalí vaši budoucnost...

Nebojte se využít kouzelnou moc Velikonoc ve svůj prospěch a užijte si magické jarní svátky se vším, co k nim patří. Na Velký pátek vesmír srší touhou ukázat vám, co vás čeká a nemine. Poradíme vám, jak mu porozumět.

Velikonoce spadají do kouzelného jarního období, kdy se příroda probouzí a má obrovskou spirituální sílu, které je třeba využít.

Velký pátek je výjimečný i v tom, že disponuje magickou energií, kterou můžete využít k tomu, abyste nahlédla do budoucnosti. Právě v tento den by měly být vize, které jsou obvykle symbolické a mlhavé, o něco jasnější.

Poklady hor i zlaté kapradí

S Velkým pátkem se pojí mnoho tradic a pověr. Lidové pověry hovoří o horách, které se na Velký pátek otevírají, aby vydaly své poklady, o zlatém kapradí, které roste jen o páteční magické noci a má sílu léčit nemoci.

I o tom, že byste si měla i v tento den dávat pozor na to, co říkáte nahlas, protože by se to mohlo splnit. V tento den byste neměla pracovat, a to ani na zahrádce. Zvlášť vrtat se v půdě totiž nosí smůlu, protože země se sama otevírá.

Barvu vejce uzpůsobte své tužbě a přání.
Barvu vejce uzpůsobte své tužbě a přání.

Spojte se se zesnulými

Komunikace s dušemi zemřelých bývá poměrně náročnou a nebezpečnou disciplínou. Na Velký pátek je ale hranice mezi naším a spirituálním světem duchů o mnoho tenčí než obvykle, a proto je toto spojení snadnější.

Využijte toho k tomu, abyste kontaktovala své předky a zjistila odpovědi na otázky, které vám třeba nedají spát. Ke komunikaci s dušemi budete potřebovat pouze svíčku a zrcátko.

Svíčka by měla mít bílou či fialovou barvu, jimiž naznačíte své dobré úmysly, a bude tak fungovat jako jakési milé a uctivé pozdravení. Jakmile ji zapálíte, v myšlenkách se soustřeďte na své drahé zemřelé a zároveň na otázku, která vás trápí.

Pokud se vám duše předků podaří vzpomínkami potěšit, vyjeví vám odpověď právě v zrcátku položeném vedle zapálené svíčky. Nezapomeňte jim za to s veškerou pokorou poděkovat.

Rituální očista vodou

Tradicí Velkého pátku je ranní očista v potoce, která se vykonávala před úsvitem. Kdo ji podstoupil, měl pevné zdraví po celý rok. Naši předkové se dříve koupali nazí a úplně celí, to ale nemusíte, stačí si symbolicky omýt obličej a části těla.

Voda odnese vše zlé, zajistí zdraví a krásu. Součástí této očisty však může být i nahlédnutí do budoucnosti. Vyberte si takový potok, na jehož březích rostou vrby, které ještě odolaly nájezdům koledníků.

Uřízněte z nich několik tenkých proutků a spleťte je do věnečku jako klasicky květiny. Ten pak pusťte po vodě.

V těch několika málo okamžicích, než vám věneček zmizí z dohledu, byste v něm na vodní hladině měla zahlédnout záblesk toho, na co se můžete v následujícím roce těšit.

Zapálená svíce je most k duši vašich předků.
Zapálená svíce je most k duši vašich předků.

Dejte pozor na náhody

Samozřejmě vám budoucnost jen tak nenaservíruje, tak to zkrátka nechodí. Buďte si však jistá, že to, co vypadá jako obyčejná náhoda, zkrátka v čase Velkého pátku náhodné nebude. Mějte oči na stopkách a dívejte se kolem sebe.

Pokud budete po celý den pořád narážet na jeden a tentýž symbol, zapřemýšlejte nad tím, co by pro váš budoucí život mohl znamenat.

A také mějte na paměti, že znamení, kterým obvykle nepřikládáte význam, byste na Velký pátek měla posuzovat mnohem pečlivěji. Kdykoli vám bude něco připadat zvláštní a podivné, zapřemýšlejte, jestli to není právě signál věcí budoucích.

Zbavte se starého,  dostanete nové

Jaro je obdobím nových začátků, aby ale mohlo něco začít, musí něco skončit. Zamyslete se tedy nad tím, čeho v životě se chcete zbavit, co byste měla ukončit, co z vás jen vysává energii – ať už jsou to lidé, či staré věci.

Vše si napište na kousky papíru. Pak rozdělejte ohníček a lístky jeden po druhém spalte. Po každém „přiloženém“ lístku se zahleďte do plamenů. Za každou obětovanou věc vám ohýnek vyjeví záblesk něčeho budoucího. 

Skryté touhy a očista domova

Pošeptejte své touhy a přání do semínek (třeba do travních, když budete pěstovat jarní osení) a zasaďte je. Jak budou rostlinky postupně růst, budou se zhmotňovat i vaše přání. Věděla jste, že od starých pohanů pochází i velký jarní úklid?

Ženy po zimě očišťovaly svá obydlí, aby vymetly prach a pavučiny, ale také negativní síly. Zkuste to také, představujte si, že s každým máchnutím koštěte mizí vše, co vás i váš domov a rodinu zatěžuje.

Pryč se zlem

Vyrobte si figurku, stačí z větviček, vlny  či těsta. Už při vytváření byste si do ní měla promítnout vše, co se odehrálo od loňského podzimu, během chladné a temné části roku, a čeho se chcete zbavit.

Vložte do ní své problémy. Potom ji vhoďte do ohně či do tekoucí vody. Vše zlé bude pryč.

Čarování s vajíčky

Naši předkové věřili, že do vejce můžou promítnout svá přání a že je ochrání před zlem.  Už tehdy se barvila vajíčka, ta totiž symbolizovala plodnost a dostatek a měla mít léčivou moc pro lidi i dobytek.

Stačilo vajíčkem koulet po problematické oblasti, a potíže byly pryč. Když budete čarovat s vajíčky, myslete na to, že by to vždy měla být plná vejce, ne vyfouknuté kraslice. Ty jsou prázdné, bez života, a tedy nefunkční.

Kouzelné „vaše“ vejce

Připravte si uvařené vejce, stačí slepičí, ale může být třeba i křepelčí. Své touhy do něj pak promítněte pomocí barev. Malování vajíček si užijte. Ozdobte je podle libosti, vyhrajte si s ním, aby to opravdu bylo „vaše“ vajíčko.

Pak na něj napište nebo do něj zašeptejte své přání. Vejce podržte v rukou, dokud se nezahřeje a nenabije vaší energií. Uvařené vajíčko snězte nebo ho někomu věnujte.

Každá barva je symbol

Pokud chcete potkat velkou romantickou lásku, obarvěte vejce na růžovo. Pro zažehnutí nové jiskry ve stávajícím vztahu na červeno. Chcete-li úspěch, zvolte modrou barvu. Pro dlouhodobý úspěch královsky modrou.

Pro novou inspiraci a nápady tyrkysovou. Pro štěstí v životě vajíčko obarvěte zelenou. Toužíte-li po novém začátku, vsaďte na žlutou. Pro duševní klid a pohodu vyberte odstíny fialové.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
verafialova

Jako technologie mě baví, ale uznávám, že máme kolem sebe spoustu nevysvětlitelných a magických momentů. Velký pátek a jeho energie? Proč ne, ráda se nechám zasvětit do starých tradic. Zajímavé čtení!

vesela

Jsem ráda, že jsem na tento článek narazila. Fotografování magických momentů Velkého pátku mě vždycky bavilo a teď mám i lepší pochopení toho, co vlastně fotím. Opravdu inspirativní čtení.

frantiska

Fascinuje mě, jak si lidé od nepaměti připisují význam jednotlivým dnům a jejich energii. Tento pohled na Velký pátek mě opravdu zaujal. Článek je velmi dobře napsaný a poskytuje zajímavý úhel pohledu na tradice.

olgaprochazkova

Fuha, no tak tohle je něco. Přemýšlela jsem, co s pátkem a teď mám jasný, že si musim vzít volno a užít to podle rad v článku. Díky za nápady!

horakova4

Vždycky mě fascinovalo, jak kombinujeme staré tradice s novodobým vnímáním světa. Velký pátek a jeho magická moc je něco, co mi přijde, že má smysl pro nás všechny. Úžasný článek, který mi otevřel oči.

monika

Na Velký pátek si vždycky dávám záležet, abych s rodinou dodržela tradice. Je to pro nás důležitý den a tento článek přidal pěkně do puntíku. Určitě zkusíme i tu očistu vodou, o který jsem dotad neslyšela.

sdílejte článek
Předchozí článek
Související články
Seděla jsem na terase a byla bezradná. V tom přiletěla až ke mně straka, která upustila svůj lup a zmizela… Nad mou hlavou proletěl velký pták, zakroužil nad terasou a pak přistál na stromě. Seděla jsem tam smutně a kouřila cigaretu za cigaretou. Přišla jsem o místo, byla už tři měsíce na podpoře a manžel byl v částečném […]
Reinkarnace znamená, že vaše duše má za sebou klidně tisíce let zkušeností, ze kterých momentálně v životě čerpáte. Jak to ale poznat? Pokud fyzické tělo zemře, magie praví, že duše žije dál a vstoupí do nového lidského těla, či dokonce zvířete. Životní zkušenosti pak čerpáte také z minulých životů. Už se to stalo! Známá je teorie o návratu […]
Věříte na padající hvězdu či na zázračná kouzla úplňku? Poznejte rituály, které ve vás probudí sílu, jež vás ochrání před negativními lidmi i energiemi. Pomocí bílé magie si udržíte psychickou pohodu. Ikdyž třeba ráda tvrdíte, že na žádnou magii nevěříte, možná čas od času použijete něco, co prostě magické je. Musíte se ale zcela otevřít, jinak to nebude fungovat. […]
V servisu žádnou závadu nenašli, přesto se mé nové auto chovalo podivně. Musel jsem si nakonec promluvit s jeho předchozím majitelem. Můj příběh začal koupí starého ojetého auta. Vyšlo mě na rovných čtyřicet tisíc. Mělo dvakrát přetočený tachometr, sjeté gumy a špatně dovíraly dveře na straně spolujezdce. Přiznám se, že jsem sváteční jezdec. Řidičák jsem udělal až na […]
reklama
Partnerské vztahy
Ať udělám, co udělám, vše je špatně!
Mnoho lidí si myslí, že dospělý člověk se dá převychovat podle jejich představ, a to tím, že jej budou kritizovat a upozorňovat na nedostatky! Když jste za všechno pořád jen kritizována, snadno ztrácíte motivaci. Většinou se tak chovají lidé s malým sebevědomím, kteří se řídí heslem: Když někoho ponížíš, ocitneš se výš. Je to ovšem ubohý a nefunkční způsob jednání. Pochvala místo […]
6 nesmyslných chyb ve vztahu
Spousta žen zažívá ve vztazích pocit nejistoty a snaží se zuby nehty lásku udržet. Jenže před některými projevy muži prchají. Jakých chyb byste se měla vyvarovat? Udržet si vztah je náročné. Největší chybou je snaha si k sobě toho druhého uvázat. Chcete lepšího muže Co když na vás někde čeká ještě větší láska? S každým přibývajícím rokem se šance na seznámení snižují, […]
Fráze, které likvidují vztahy
Některé věty, vyřčené v afektu, dokážou bolet dlouhé měsíce. Pokud chcete mít hezký vztah, je více než žádoucí vyvarovat se určitých frází a vět. Jsou prostě jistá slovní vyjádření, která mají mimořádně toxický účinek na váš vztah, a to bez ohledu na jeho stávající (ne)pevnost. Proto se jim rozhodně vyhněte. Nechci o tom mluvit Tuto větu říkáme, když […]
5 typů mužů, kteří vás zničí!
Čím déle zůstanete v nezdravém vztahu, tím těžší pro vás bude odejít a tím horší dopad to bude mít na vaše psychické i fyzické zdraví. Na jaké mistry pasivní agresivity byste si měla dát pozor? Snad v každém vztahu nastane chvíle, kdy se partneři nepohodnou a domácnosti zavládne divoká „Itálie“. Pokud partner není hrubý, sprostý, nebo dokonce neprojevuje násilné sklony, pak nejde […]
Cestování
Kam na slet a rej čarodějnic?
Už si chystáte masku, abyste byly úžasnou bosorkou? Nebo se chcete blýsknout jako strašný čaroděj či nějaké strašidlo? Tento rozverný svátek fantazii meze neklade! Mlhy děsí dodnes Když se řekne čarodějnice, každému se vybaví jejich upalování ve středověku, kdy se tak inkvizice zbavovala nejen bylinkářek, ale hlavně nepohodlných lidí. Pokud se chcete o čarodějnických procesech dozvědět […]
Jamajka: slunce, palmy a reggae!
Naše jaro má něco do sebe, ale pokud se chcete zkraje dubna ohřát a ochutnat trochu té exotiky, vydejte se do Karibiku, konkrétně na exotický ostrov Jamajka. Ten nabízí nejen nádhernou přírodu, ale na své si přijdou i milovníci dobrého rumu a skvělé hudby. K návštěvě exotické Jamajky v Karibiku se můžete odhodlat prakticky kdykoli během roku. Nemůže […]
Jak se žilo kdysi – Česká republika
Toužíte se projít po živém muzeu, kde na vás dýchne duch dávné doby? Vyrazte do skanzenu! V Čechách i na Moravě jich najdete několik a mnohé z nich jsou unikátní. Obvykle bývá v místě připraven doprovodný program, který dokreslí atmosféru místa a přinese vám neobyčejné zážitky. Muzeum lidových staveb Kouřim Stavitelské památky z území středních, východních a severních Čech najdete v Kouřimi […]
Kypr v celé své kráse
Nádherné pláže, antická architektura a skvělé jídlo a víno. Nic víc si od té nejkrásnější dovolené nemůžete přát. Jednou z nejvyhledávanějších destinací na Kypru je letovisto Ayia Napa, která nabízí krásné pláže, vodní park nejen pro děti i výlety na lodi. Opomenout však nesmíme ani Paphos, ve kterém se snoubí přírodní krásy s monumentální architekturou v podobě historicky významných památek. Ale pokud toužíte především po mořských […]
Krása a zdraví
To na nose nenosíme
Černé tečky v obličeji, zejména na nose, představují častý kosmetický problém. Jejich tvorbu ovlivňuje kosmetická péče a používání kosmetiky, která ucpává póry. Nač si dát pozor? Zbavit se jich není jednoduché, ale při správné péči a používání správné kosmetiky se vám může podařit je alespoň minimalizovat. Co pomůže? Základem je pravidelné a důkladné čištění pomocí micelárních vod, pěny a gelů. […]
Lesklé vlasy a pevné nehty
Hledáte-li univerzální prostředek pro zlepšení kvality vlasů a nehtů, už nemusíte. Máme pro vás přesličku rolní. Díky vysokému obsahu biologicky aktivního křemíku, který zastupuje celých 10 % podílu minerálů v rostlině, je ideálním pomocníkem. Přeslička neboli „koňská oháňka“ Na vlasy si připravte odvar. Vezměte menší hrnec a v něm smíchejte 3 polévkové lžíce přesličky a […]
Jak můžete ozdravit své ženské orgány?
Víte, že existuje ženská jóga, která je jemná a může vám změnit život? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. Je zaměřená na vyladění ženské energie. Sestava speciálních cviků vychází z prastarých východních metod a působí na ženské orgány, udržuje jejich zdraví a harmonii. Při cvičení ženské jógy se stimuluje hormonální a lymfatický systém a […]
Povolejte lékaře od protinožců!
Tea tree olej je opravdový zázrak. Často po něm saháme, když nás bolí dásně nebo nás něco štípne. Jeho využití je ale daleko širší. Ukážeme vám, s čím vším vám může pomoci. Ne nadarmo ho Australané považují za svůj národní poklad. Čajovníkový olej obsahuje až 150 aktivních látek, které mají antibakteriální účinky. Pokožka vám poděkuje Když […]
Magický svět
Proč byly ty svátky pro mě vždycky utrpením?
Od dětství jsem měla problém s Velikonocemi. Často jsem ty dny protrpěla. Až minulý život ukázal příčinu. Ještě mi nebyl ani rok, když se na mém malém tělíčku a rukou s příchodem velikonočních svátků zničehonic objevily ošklivé krvavé šrámy. Pochopitelně si to nepamatuji, maminka mi to ale několikrát vyprávěla. Vypadala jsem prý, jako bych proletěla trnitým křovím. Maminka […]
Proč jsem se nechala zlákat na seanci?
Byli jsme mladí a až příliš troufalí. Chtěli jsme si promluvit s duchy našich blízkých. Takovou zkušenost bych ale nikomu nedoporučovala. Tehdy mi bylo třináct let, když mi zemřela babička, kterou jsem měla velice ráda. Neměla jsem moc kamarádek, ráda jsem trávila čas sama. Ráda jsem si četla, malovala a vyšívala, vždy v klidu v tichosti domova. Ven jsem chodila […]
Magické nápoje, které urovnají vztahy
Víte, které nápoje do života přinesou peníze, lásku nebo urovnají konflikty v rodině? Máte je doma! Voda je vhodná pro energetickou očistu, zkuste jít ale štěstíčku naproti tentokrát jinak. Poradíme vám, které nápoje skrývají to pravé kouzlo, a ještě si na nich skvěle pochutnáte. Bylinkové čaje skrývají poklad Pokud existuje dostupný nápoj, který umí zázraky, jsou […]
Využijte sílu Měsíce
Sluneční rytmus určuje roční období i to, jak se fyzicky cítíte. Měsíční fáze souvisejí naopak s vaším duchovním světem. Nejvíc energie cítíte při úplňku a po něm dochází k poklesu sil. Také, když se díváte v noci na stříbrný svit měsíce, cítíte fascinaci a údiv? Celá Země je spojena s jeho měnícími se tvářemi – přibýváním, úplňkem, ubýváním a novem. Úplněk Měsíc v úplňku má největší […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Tajemný slezský alchymista: Byl krůček od objevu kamene mudrců?
enigmaplus.cz
Tajemný slezský alchymista: Byl krůček od objevu kamene mudrců?
Na přelomu sedmnáctého a osmnáctého století pobýval ve Slezsku alchymista, který byl opravdovou autoritou v otázce takzvaného kamene mudrců. Pokud se prý někdo přiblížil objevu tohoto alchymistického
Potřebujete nový kávovar?
panidomu.cz
Potřebujete nový kávovar?
Doby, kdy jsme znali jen českého „turka“, jsou už dávno pryč a mnozí z nás si na kávě chtějí opravdu pochutnat. Uvažují proto o koupi kávovaru. Jak se ale vyznat v té nepřeberné nabídce přístrojů? První věc, kterou byste měli před nákupem kávovaru zvážit, je reálná spotřeba kávy. Pokud se u vás doma denně vypijí
Má Gottová v zahraničí milence?
nasehvezdy.cz
Má Gottová v zahraničí milence?
Vdova Ivana Gottová (48) před časem zainvestovala a momentálně se jí staví v pražské lokalitě Císařka luxusní vila. Původně se psalo, že by to měl být nový domov pro ni a její dcery Charlotte Ellu (
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
epochanacestach.cz
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejména 116 lokací nachystali pro návštěvníky Open House Brno 2024 jeho pořadatelé. Festival architektury a urbanismu se letos zaměří na témata inkluze a přístupnosti města jako jednoho architektonického celku. Součástí dvoudenní akce budou i hudební vystoupení na vybraných lokacích, speciální nabídky brněnské gastroscény
Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem
iluxus.cz
Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem
V roce 2017 se značka Rado spojila s japonským módním vizionářem Kunihiko Morinagou, aby společně vytvořili limitovanou edici hodinek. Ty kombinují tradiční řemeslné umění značky s inovativní technolo
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
epochalnisvet.cz
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
V odlehlé oblasti východního Kazachstánu si několik obyvatel všimlo něčeho neobvyklého. Farmáři řekli televiznímu kanálu 24.kz, že yetti krade jejich dobytek. Skutečně mají co dělat s legendárním kryptidem? Jeden z místních farmářů na východě Kazachstánu je svědkem něčeho neskutečného. V noci ho vzbudí podivné zvuky a vyženou ven z postele. Dojde až ke své
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Objevena nejtěžší hvězdná černá díra v naší Galaxii
21stoleti.cz
Objevena nejtěžší hvězdná černá díra v naší Galaxii
Astronomové objevili dosud nejhmotnější hvězdnou černou díru v Mléčné dráze. Prozradila ji obíhající hvězda, která se kvůli ní při svém pohybu podivně "kymácí". Neunikla tak pozornosti mise Gaia Evrop
Krvežíznivé a pomatené: Když bolest způsobují ženy
epochaplus.cz
Krvežíznivé a pomatené: Když bolest způsobují ženy
Jediné, co chce, je v klidu si nakoupit a pak už běžet domů za rodinou. To ale netuší, že ve chvíli, kdy si bude vybírat zboží z regálu, k ní přistoupí žena, kterou před pár hodinami propustili z psychiatrické léčebny. V plánu má jediné. Vraždit! I něžné pohlaví v sobě dokáže občas najít nezměrnou krutost.
Chtěla mi odloudit manžela
skutecnepribehy.cz
Chtěla mi odloudit manžela
Moje sestra byla taková už odmalička. Dostala, čeho se jí zachtělo. Rodiče jí vždycky nadržovali a já jí vše odpouštěla. A z ní vyrostl sobec. Přestože byla moje sestra jen o pět let mladší, vypadala spíš jako moje dcera, kterou jsem nikdy neměla. Štíhlá a drobná, plavovlasá. Já byla vysoká a statná. Žáky jsem vždy milovala Pracovala jsem coby učitelka na
5 největších tlouštíků na trůnu: Jindřich VIII. vážil až 160 kilo!
historyplus.cz
5 největších tlouštíků na trůnu: Jindřich VIII. vážil až 160 kilo!
Jindřich VIII. odloží mastnou kýtu a otře si rukou koutky úst. K jídlu zasedl v sedm večer, a byť už je dávno po půlnoci, stoly se stále prohýbají pod vybranými pokrmy. „S večeří se přece nesmí pospíchat,“ usměje se na své hosty král a pokyne sluhům, aby donesli další pochoutky. Pro anglického krále je jídlo skutečným koníčkem.
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
6
0
Would love your thoughts, please comment.x