Sekaná je Mojmírovým majstrštykem. Dokáže ji připravit na mnoho způsobů a ochutnali ji téměř všichni jeho kolegové.
Ingredience: 3 vejce, 2 hrnky vody, 2 lžičky libečku, 700 g mletého masa, 2 cibule, 3 lžíce mléka, 200 g slaniny, 3 hrnky strouhanky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 6 stroužků česneku, mletý černý pepř, 3 lžíce sádla, sůl
Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v oleji ji osmahneme. Mleté maso dáme do mísy, zakápneme mlékem, které necháme vsáknout. Přidáme osmahnutou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, nakrájenou slaninu, sůl, pepř a libeček. Přidáme vodu a strouhanku.
Vše dobře propracujeme a vytvarujeme dvě šišky sekané, které ještě obalíme ve strouhance. Pekáč vyložíme papírem na pečení, dáme na něj vytvarovanou sekanou. Přidáme sádlo a pečeme při 180 °C. n Po 25 minutách pečení potřeme šišky plnotučnou hořčicí.
Poté pečeme ještě 20 minut. Sekanou necháme 10 minut odpočívat.