Suroviny:
Na korpus:
300 g hladké mouky
2 vejce
150 g másla
špetka soli
Na náplň:
200 g anglické slaniny
150 g sýru Gouda
4 vejce
1 kelímek zakysané smetany
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
Postup:
Suroviny na korpus smíchejte a rukama vypracujte vláčné, nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout. Z těsta vyválejte tenký plát a vložte ho do kulaté koláčové formy vymazané máslem. Slaninu nakrájejte na kousky, rozprostřete na těsto a zasypte strouhaným sýrem.
V misce smíchejte vejce se zakysanou smetanou, špetkou muškátového oříšku, osolte a opepřete. Směs nalijte do formy. Pečte 30 minut na 200 °C.
Tip!
Tento recept na křehké těsto můžete využít i při přípravě mnoha chutných dezertů.