Potřebujete:
1 hrst špenátu, hrst bazalky, hrst vlašských ořechů, 400 g čerstvého lososa, 1 lžičku koření Vitana Ryby, 30 g parmezánu, 2 lžíce šťávy z citronu, 3 lžíce olivového oleje, ½ okurky, 2 rajčata, 100 g sýru feta, 1 červenou cibuli, černé olivy, 2 čajové lžičky salátového koření.
Postup
Pesto si připravíte v mixéru smícháním špenátu, bazalky, ořechů, parmezánu a citronové šťávy. Do směsi přidávejte olivový olej, abychom dosáhli požadovanou hustotu. Do misky si na kostičky nakrájíte okurku, rajčata, fetu, cibuli nakrájenou na proužky a olivy.
Ingredience polijete směsí olivového oleje a salátového koření. Zamícháte. Lososa nakrájíte na kostky, citron na plátky a napichujete střídavě na špejle.
Špízy potřete olivovým olejem s kořením Vitana Ryby a grilujete. Lososové špízy podáváte se zeleninovým salátem a pestem.