Zdravou večeři máte připravenou raz dva. Vypadá i chutná skvěle!
Ingredience:
2 filety z lososa
1 lžíce olivového oleje
1 citron
2 hrsti čerstvého baby špenátu
1 stroužek česneku
40 g mandlí
40 g strouhaného parmazánu
60 ml olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
šťáva z ½ citronu
Postup:
V mixéru rozmixujte špenát, mandle a česnek nahrubo.
Přidejte parmazán, citronovou šťávu, osolte a opepřete. Pomalu přilévejte olivový olej a mixujte, dokud nevznikne hladké pesto.
Filety lososa osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete z obou stran.
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Až bude dostatečně rozpálený, vložte lososa kůží dolů a opékejte na středně vysokém plameni 4–5 minut.
Otočte a opékejte další 2–3 minuty, v závislosti na tloušťce filetu.
Nakonec lehce zakápněte citronem a podávejte s vrstvičkou pesta. Skvělou přílohou je dušená zelenina.
Tohle je perfektní nápad na večeři po dlouhém dni. Losos a špenát jsou moje oblíbené kombinace, líbí se mi, jak se pesto dá vytvořit jednoduše doma.
Konečně zdravý recept, který je rychlý a snadný na přípravu. Špenát v kombibaci s lososem je perfektní spojení.
Lososa mám ráda, ale s tím pesta jsem to ještě nezkoušela. Mandle a parmazán? No, proč ne, třeba to bude fakt dobrý!
Tohle vypadá opravdu chutně! Ráda bych to zkusila o víkendu. Losos a špenát spolu krásně ladí.
Losos s špenátovým pestem zní fakt skvěle! Ráda bych to vyzkoušela, ale trochu se bojím s mixérem. Máte nějaký tip na náhradní ingredience?