320 g hladké mouky 225 g másla 35 g cukru krupice 5 g soli 2 vejce 3 -4 lžíce ledové vody 350 g džemu
Postup: Smícháme mouku s 30 g cukru a solí. Přidáme rozšlehané vejce a promícháme. Přidáme vodu, máslo nastrouháme na struhadle a rychle zapracujeme, aby se nerozteklo.
Těsto rozdělíme na dva díly, zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice. Předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si formu na koláč (20–23 cm). Vál posypeme moukou a první díl těsta rozválíme do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm.
Těsto dáme do formy a rozprostřeme do krajů. To, které přebývá, odkrojíme. Dno propíchneme vidličkou. Na připravený základ rovnoměrně rozprostřeme džem. Druhý díl těsta rozválíme jako první a pomocí vykrajovátek vykrojíme srdíčka, kterými dozdobíme koláč.
Rozšleháme zbylé vejce a přidáme do něj 5 g cukru. Mašlovačkou potřeme koláč a dáme na 15 minut do trouby. Poté alobalem přikryjeme okraj koláče, snižíme teplotu na 180 °C a pečeme 15 minut.