Pro milovníky italské kuchyně přinášíme originální recept na zapékané lilkové rolky.
Suroviny na 2 porce – 1 větší lilek – 200 g ricotty – 50 g parmezánu – 50 g cottage sýru – snítka tymiánu – snítka rozmarýnu – 2 hrsti nesolených arašídů – sůl, pepř – olivový olej
Postup
1. Lilek omyjte a podélně nakrájejte na plátky o tloušťce asi 0,5 cm. Rozpalte na pánvi olivový olej a plátky opečte dozlatova.
2. V míse promíchejte ricottu s cottage sýrem, najemno nastrouhaným parmezánem a jednou hrstí nasekaných buráků. Ochuťte solí a pepřem.
3. Směs naneste na plátky lilku, zaviňte a vložte do zapékací mísy. Zapečte v troubě vyhřáté na 180 ºC dozlatova, asi 20 minut. Před koncem dopékání posypte zbylými arašídy.