Je velice osvěžující, lehký a do letních dnů jako dělaný.
Ingredience:
2 vejce natvrdo (dají se použít i křepelčí, která se do tohoto salátu hodí více)
5–6 ředkviček
½ salátové okurky
100–150 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
sůl a pepř dle chuti
čerstvý kopr
jarní cibulka
čerstvá citronová anebo limetová šťáva
Postup:
Jogurt osolte a opepřete (nejlépe čerstvě mletým pepřem) pochopitelně podle chuti, případně přidejte pár kapek citronové anebo limetkové šťávy.
Jogurtový dip rozetřete na dno mělkého talíře jako základ.
Ředkvičky a okurku omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
Vejce uvařte natvrdo (8–9 min), oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo na měsíčky.
Na dip rozložte plátky ředkviček, okurky a vejce.
Salát ozdobte natrhaným nebo nasekaným čerstvým koprem (ale dá se použít i nakládaný) a nakrájenou jarní cibulkou.
Servírujte salát ihned, ideálně vychlazený.
Moc se mi líbí ten nápad s křepelčími vejci, budou tam určitě vypadat skvěle. Už se těším, až vyzkouším!
To vypadá moc dobře, ale místo ředkviček bych asi dala třeba papriku. Co myslíte, hodilo by se to?
Ten recept na letní salát zní skvěle, určitě ho vyzkouším! Miluju osvěžující jídla, zvlášť teď v létě.