Nepečený cheesecake je hotový raz dva a obzvláště v teplých dnech přijde k chuti.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto – 250 g Bebe sušenek – 100 g másla – olej na formu – pečicí papír
Na náplň – ¾ sáčku mleté želatiny – 700 g smetanového sýra (např. Lučina) – 250 g měkkého tučného tvarohu – 200 g bílého řeckého jogurtu – 1 lžička vanilkové esence – 80 g krupicového cukru – 1 lžička citronové šťávy – červený rybíz
Postup
1. Dno a stěny formy vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte, smíchejte s rozpuštěným vychlazeným máslem. Těstem vyložte dno formy a dejte do lednice.
2. Do ohnivzdorné misky dejte želatinu a 1,5 lžíce studené vody. Nechte 10 minut bobtnat. Sýr, tvaroh, cukr, citronovou šťávu a vanilkovou esenci prošlehejte. Nad horkou vodní lázní zahřejte želatinu, až se rozpustí. Poté ji vmíchejte do náplně.
3. Náplň nalijte na korpus, navrch dejte rybíz. Dejte na 12 hodin do lednice.