• Jitrocel je známý tím, že ulevuje při nachlazení, pomáhá vykašlávat hleny, čistí plíce, krev a ledviny.
• Užívá se většinou po lžičkách třikrát denně. Konzumovat ho můžete samotný anebo s čajem. Jak jitrocelový sirup vyrobit?
• Pokrájejte kilogram listů a přelijte je dvěma litry studené vody.
Jitrocelový sirup je malý zázrak
Vařte 15 minut a pak odvar nechte přes noc vylouhovat. Tekutinu sceďte a přidejte do ní kolečka oloupaného citronu a dva kilogramy cukru. Směs vařte hodinu. Nezapomeňte ji pravidelně míchat. Ještě teplý sirup přelijte do uzavíratelných sklenic.
Jakmile vychladnou, obraťte je dnem vzhůru. V chladu a temnu vám vydrží celou zimu a máte tak nejlepší medicínu vždy po ruce.