Suroviny:
12 plátů lasagní
600 g špenátu
250 g ricotty
1 stroužek česneku
1 lžíce oliv. oleje
sůl
pepř
Na omáčku:
850 ml mléka
50 g másla
50 g hladké mouky
50 g parmazánu
špetka muškátového oříšku
Postup:
Začněte přípravou bešamelové omáčky. V kastrolu rozehřejte máslo a zaprašte ho moukou. Jakmile mouka zesvětlá a zpění, za stálého míchání přilijte mléko.
Dobře rozmíchejte, přiveďte k varu, potom plamen stáhněte a vařte zhruba 10 minut do zhoustnutí. Poté vypněte a vmíchejte 30 g nadrobno nastrouhaného parmazánu a špetku muškátového oříšku.
V pánvi rozehřejte olivový olej, lehce na něm opečte nadrobno nakrájený česnek a přidejte nasekané listy špenátu. Na středním plameni opékejte asi dvě minuty.
Uvařené pláty lasagní vložte na dno zapékací formy, poté dejte vrstvu bešamelu, vrstvu špenátu a rozdrobené ricotty a takto pokračujte do spotřebování přísad.
Jako vrchní vrstvu použijte bešamel, ten posypte zbylým parmazánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, až povrch zezlátne. Po vytažení z trouby nechte lasagne 10 minut odpočívat.
Tip!
Usnadněte si práci a podívejte se v obchodě po lasagních, které se nemusejí předvářet.