Klasický maďarský fastfood si můžete dopřát v různých variantách. Tou nejjednodušší a zároveň velmi chutnou je, když ho potřete prolisovaným stroužkem česneku, k němuž přidáte trochu sušeného tymiánu.
Ingredience: 4 porce
● 450 g hladké mouky
● 1 vejce
● 250 ml kefíru
● 1 lžíce cukru
● ½ lžičky jedlé sody
● ½ lžičky soli
● 2 lžíce oleje
● olej na smažení
Na dohotovení:
● zakysaná smetana
● nastrouhaný sýr
Postup:
Do mísy nalejte kefír, přidejte sodu, sůl a cukr. Poté přidejte vejce, 2 lžíce oleje a metličkou vše důkladně promíchejte. Postupně do směsi zašlehávejte mouku, až vznikne hladké těsto. Rozdělte ho na 8 kousků a vytvarujte bochánky.
Z každého pak pomocí rukou tvarujte placku. Hotové placky vkládejte do hrnce nebo pánve s vyšší vrstvou oleje. Smažte placky z obou stran dozlatova. Hotové langoše skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Nakonec je potírejte zakysanou smetanou a ještě posypte sýrem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč