Krémový vanilkový pudink s třešněmi kombinuje výrazně sladké chutě s těmi kyselejšími.
Ingredience:
3 plátky želatiny
250 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání 33 %
1 vanilkový lusk
30 g krystalového cukru
Na ovocnou omáčku:
180 g cukru krystal
180 ml vody
350 g třešní
trocha třešňového likéru
Postup:
Želatinové plátky namočte do studené vody. Smetanu, mléko, cukr a vanilkový lusk přiveďte k varu. Vymačkejte vodu z želatinových plátků a přidejte je do zahřáté směsi. Plotýnku vypněte a směs míchejte tak dlouho, dokud se želatina nerozpustí.
Směsí rovnoměrně naplňte skleničky a umístěte je do lednice. Mezitím si připravte ovocnou omáčku. V kastrůlku si zahřejte cukr, vodu a třešňový likér. Sejměte kastrůlek z plotny a přidejte do něj polovinu třešní.
Vše dobře rozmixujte. Omáčku sceďte a smíchejte s druhou várkou třešní. Skleničky s pudinkem po hodině vyjměte z lednice a mističky doplňte třešňovou omáčkou. Přejeme dobrou chuť.