Tento toskánský salát je oblíbený všude po světě.
Ingredience:
200 g cherry rajčat
1 menší červená cibule
2 hrsti černých oliv
150–200 g staršího chleba
2–3 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného nebo červeného octa
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup:
Starší chléb nakrájejte na kostky. Rozprostřete je na plech, zakapejte olivovým olejem a lehce osolte.
Pečte v troubě při 180 °C cca 10–12 minut.
Cherry rajčátka překrojte napůl. Červenou cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Olivy nechte celé nebo je rozpulte.
V malé misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje s 1 lžící vinného octa. Osolte a opepřete podle chuti.
V míse smíchejte rajčata, cibuli, olivy a opečený chléb.
Zalijte zálivkou a celé důkladně promíchejte. Nechte salát 10–15 minut odstát, aby chléb nasákl všemi chutěmi.
Wow, ten panzanella salát je opravdu lahodný! Určitě ho udělám na další večeři s přáteli. Miluju, jak je jednoduchý a přitom tak chutný.
Tenhle salát zní fakt skvěle, určitě ho zkusím! Mám ráda, když se jídlem může člověk jakoby přesunout někam jinam, třeba do Toskánska.