Suroviny:
200 g hořké čokolády
3 vajíčka
115 g másla
60 g cukru
60 g mouky
moučkový cukr na dozdobení
ovoce dle chuti
Postup:
Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Nechte trochu zchladnout. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte po jednom vajíčku a dobře promíchejte. Do máslové směsi přidejte mouku a zamíchejte.
Nakonec přilijte zchladlou čokoládu a zamíchejte vše dohromady, až vznikne řidší čokoládové těsto.
Keramické formičky vymažte máslem a nalijte do nich čokoládové těsto. Předehřejte troubu na
200 °C a pečte 10–15 min, záleží na velikosti formiček. Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout. Dortík vyklopte na talířek, posypte moučkovým cukrem, ozdobte ovocem a ihned servírujte.
Tip!
Horký čokoládový dortík se kvěle doplňuje se zmrzlinovými sorbety. Zkuste třeba citronový!