Chtěli byste připravit křídla trochu jinak, ale nemůžeme přijít na žádný recept, který by vám vyhovoval? Zkuste náš recept na křídla v krustě.
Ingredience: 1 kg křídel, 1 cibule Marináda:
4 lžíce kečupu, 4 lžíce medu, ½ lžičky chilli, 1 lžička sušené bazalky, ½ lžičky česneku, 1 lžička sladké papriky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky jablečného octa, 1 až 2 lžíce rostlinného oleje, 5 anýzů roztlučených v hmoždíři, špetka skořice Dip: 190 až 200 g zakysané smetany, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce provensálského koření
Postup: Smícháme tekuté přísady na marinádu, zahřejeme je na pokojovou teplotu, přidáme veškeré koření a ještě budeme marinádu chvíli zahřívat na mírném ohni.
Křídla potřeme marinádou a necháme je alespoň 1 hodinu odpočívat. Vyskládáme křídla do pekáčku, obložíme je nahrubo nakrájenou cibulí a dáme je péct do předehřáté trouby při 170 °C asi na 25 minut.
Pekáček vyjmeme, křídla otočíme a pečeme ještě dalších 20 minut, nebudou-li hotová.
Můžeme je podlít troškou vody. Smícháme zakysanou smetanu s majonézou a přidáme provensálské koření, jemně osolíme a přidáme špetku pepře. Křidýlka podáváme se zeleninou a dipem.