Vindaloo je populární indické jídlo spojující vůni koření a pikantní chuť chilli. Je ideální jako netypický oběd.
Suroviny na 4 porce – 12 kuřecích paliček – 6 lžic řepkového oleje – 2 lžíce koření vindaloo másala – 70 ml červeného vinného octa – 2 cibule – 6 stroužků česneku – 20 g zázvoru – 4 rajčata – 6 chilli papriček – 1 lžička třtinového cukru – sůl
Postup
1. Na pánvi nasucho opražte koření vindaloo másala. Přesypte do mísy a zalijte octem. Přidejte asi ½ lžičky soli a promíchejte. V této marinádě obalte očištěné kuřecí paličky a nechte marinovat ideálně přes noc.
2. Ve větší hluboké pánvi rozpalte olej. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričky a nastrouhaný zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, slijte olej na jinou pánev a zprudka na něm orestujte marinované kousky kuřete ze všech stran dozlatova.
3. Přidejte zpět česnek, cibuli, zázvor, chilli papričky, zbytek marinády, nakrájená rajčata a třtinový cukr a zalijte asi 200 ml vody. Za občasného míchání duste pod pokličkou asi 45 minut. Podávejte s rýží nebo plackami.