Je jednoduché na přípravu a hodí se i na rodinné oslavy.
Suroviny:
500 g kuřecích prsních řízků
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rozpuštěného másla
jarní cibulka
1 limeta
hrst drcených arašídů
Na omáčku:
2 stroužky česneku
1 cibule
2 chilli papričky
125 g arašídového másla
400 ml kokosového mléka
2 lžíce sójové omáčky
sůl
limetová šťáva
1 lžíce oleje
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nasekanou cibuli, česnek a nasekané chilli papričky. Přidejte kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku, limetovou šťávu, olej a přiveďte k varu. Krátce povařte a rozmixujte.
Dřevěné špejle namočte na 30 minut do vody a mezitím kuřecí prsa nakrájejte na kostky.
Pak je napíchejte na připravené tyčky. V misce smíchejte rozpuštěné máslo a sójovou omáčku a směsí potřete každý kousek masa. Špízy opečte na pánvi či grilu. Servírujte s arašídovou omáčkou, arašídy a limetou. Maso posypejte nakrájenou jarní cibulkou.
Náš tip
Místo kuřecího masa můžete vyzkoušet i vepřové nebo hovězí.