Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři.
Potřebujete:
750 g kuřecích prsních řízků, 200 g kvalitní libové slaniny, 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, 2 stroužky česneku, lžičku kaparů, tři snítky čerstvého tymiánu, olivový olej, 3 dcl bílého vína, sůl, pepř
Postup
Kuřecí prsa rozkrojte na plát silný asi 1 cm. Pláty položte na sebe tak, aby se jejich okraje překrývaly. Vzniklý plát potřete prolisovaným česnekem, posypte rozemnutým tymiánem, lehce osolte a opepřete. Připravené maso nechte až hodinu odpočívat.
Mezitím nasekejte sušená rajčata a smíchejte je s kapary. Plát masa potřete rajčaty a poklaďte slaninou. Poté roládu opatrně stočte a ovažte kuchyňským provázkem, aby se nerozbalovala.
Maso dejte do pekáčku a podlijte je polovinou vína. Roládu pečte přikrytou alobalem, v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi hodinu. Průběžně ji podlévejte vínem. Na posledních 15 minut alobal sejměte, aby se na masu vytvořila kůrčička.