Kuřecí rolka se sýrem ricotta pěkně dozlatova upečená bude nejlépe chutnat s krémovou bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Suroviny:
4 prsní řízky
4 plátky anglické slaniny
120 g sýru ricotta
1 šlehačka
sůl, pepř
hladká mouka na obalení
3 lžíce strouhanky
2 vejce
kousek másla
Postup:
Kuřecí řízky rozklepejte a z obou stran je osolte a opepřete. Na každý plátek poté položte slaninu a dvě lžičky ricotty. Plátek následně stočte do rolky a zafixujte párátkem.
Případně můžete maso spojit do jednoho velkého plátu a pak teprve začít plnit a rolovat.
Každou rolku obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Rolky vyskládejte do máslem vymazaného pekáčku, zalijte je šlehačkou a pečte pod pokličkou 15 až 20 minut na cca 220 °C.
Na posledních 8 minut ale nezapomeňte pokličku odklopit, aby rolky dostaly tu správnou zlatavou a křupavou kůrčičku. Šťavnaté maso můžete ještě dozdobit bylinkami, nejlépe tymiánem nebo rozmarýnem.