Vývar je velmi důležitý. Vedle rýže právě s vývarem stojí a padá správně vlahá konzistence rizota à la Itálie.
Ingredience:
● 1 ks cibule
● 1 ks celeru (malý nebo 1/2 velkého)
● sůl
● 2 ks mrkve (velká)
● 2 ks petržele
● 2 hrsti mraženého hrášku
● sýr dle chuti
● 400 g kuřecího masa
● olej
● 1 hrst instantní jíšky
● 2 ks rýže ve varném sáčku
Postup:
Uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Lze použít jakékoli kuřecí maso. S oblibou se kombinuji prsní a stehenní řízky, protože samotné prsní řízky jsou moc suché. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 min, zeleninu přibližně 20 min.
Než se maso dovaří, dáme vařit rýži, aby byla připravena na zamíchání do směsi masa a zeleniny.
Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme lehce vystydnout. Nakrájíme nadrobno cibulku a na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer.
Na pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a přidáme maso, zeleninu a hrášek. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou či dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu. Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec vmícháme uvařenou rýži.
Příprava: 45 min
Cena: 100 Kč