Libové kuřecí maso ve smetanové houbové omáčce je vynikajícím jídlem, které si zamiluje celá rodina.
Suroviny na 4 porce
– 4 kuřecí prsa bez kosti a bez kůže – 220 g žampionů nebo lesních hub – 250 ml kuřecího vývaru – 2 stroužky česneku – 2 šalotky – ½ lžičky sušeného tymiánu – 2 lžíce másla – 2 lžíce olivového oleje – 60 ml smetany – čerstvá petrželka – sůl, pepř
Postup
1. Paličkou na maso lehce naklepejte kuřecí prsa. Posypte je špetkou soli a pepře z obou stran. V míse smíchejte kuřecí vývar, prolisovaný česnek a tymián.
2. V pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje. Přidejte očištěné houby pokrájené na plátky a restujte dohněda, asi 3 až 4 minuty. Pak je vyndejte a dejte na talíř. Na pánvi rozehřejte zbývající lžíci oleje a restujte kuřecí prsa, dokud se maso nezatáhne.
Vyndejte z pánve a přendejte na talíř. Na pánev dejte pokrájené šalotky a připravenou směs s vývarem. Míchejte a omáčku redukujte asi 8 až 10 minut.
3. Až zhoustne, sundejte z plamene, přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte smetanu, žampiony a promíchejte. 4. Kuřecí prsa dejte do zapékací mísy a přelijte je omáčkou. Dejte péct do trouby při 190 °C na zhruba 8 minut. Před podáváním posypte petrželkou.