Pokud chcete mít omáčku hustější, můžete do ní vmíchat ještě ricottu nebo lučinu. Zajímavou chuť jí dodá špetka nastrouhané citronové kůry.
Ingredience: 4 porce
● 500 g kuřecích prsních řízků
● hrst čerstvých hub
● 1 cibule
● sůl
● pepř
● 1 lžička sušeného tymiánu
● 300 ml smetany (30%)
● 1 lžička dijonské hořčice
● 100 ml bílého vína
● olej
Postup:
Maso nakrájejte na medailonky, jemně je naklepejte, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte najemno a houby na plátky. Na oleji opečte plátky masa, pak je vyjměte a dejte stranou. Přidejte cibuli, houby a opečte. Podlejte je vínem a nechte ho trochu odpařit.
Následně vraťte do pánve maso, přilejte smetanu a přidejte tymián a hořčici. Důkladně vše promíchejte a směs nechte krátce probublávat. Poté ji stáhněte z ohně a podle chuti ještě osolte a opepřete. Podávejte s rýží, těstovinami nebo opečenými bramborami.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 50 Kč