Šťavnaté kuře je plné vůní a chutí a nejlépe vynikne s rýží zvanou basmati.
Marináda na maso:
500 g kuřecích prsou
1 velký bílý jogurt
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžička římského kmínu
sůl
Omáčka:
1 lžíce oleje
1 cibule
2 rajčata
1 stroužek česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 lžička skořice
1 kardamom
2 lžičky baydánu
150 ml smetany ke šlehání
1 plechovka rajčat
sůl
Postup:
Maso nakrájejte na kostky. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a maso v ní obalte. Nechte ho odpočívat 24 hodin. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, kmín a kurkumu. Restujte 5 minut.
Nyní do pokrmu přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, plechovku rajčat, smetanu a sůl. Vařte 15 minut. Maso rozložte na plech a pečte 10 minut na 250 °C. Poté ho přidejte do omáčky a krátce provařte.
Náš tip
Do pálivé varianty přidejte chilli papričku.