Lahodná kombinace kuřecího masa s dušenou brokolicí, jasmínovou rýží a exotickou chutí omáčky teriyaki je fantastický chuťový zážitek.
Potřebujete:
✿ 200 g kuřecích prsou
✿ 1 lžíci sezamového oleje
✿ 1/4 brokolice
✿ 1 hrnek jasmínové rýže
✿ 2 hrnky vývaru
✿ 1/2 cibule
✿ 1 chilli papričku
✿ ½ šálku omáčky teriyaki
✿ 1 lžíci sezamových semínek
1. Rýži krátce orestujte na troše oleje a najemno nakrájené cibulce, zalijte vývarem a nechte dojít v troubě při 200 ºC 10–15 minut.
2. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky nebo na malé plátky. Na pánvi rozehřejte lžíci sezamového oleje a restujte na něm maso cca 4–5 minut dozlatova.
3. Poté k masu do pánve přidejte nakrájenou chilli papričku a teriyaki omáčku a nechte na mírném plameni provařit 3–4 minuty. Brokolici 5 minut povařte v páře. Na talíře dejte rýži, na ni maso a kousky brokolice a posypejte sezamovým semínkem.