Pro někoho možná trochu nezvyklou chuť kapustiček skvěle vytříbí lahodná česneková omáčka. Zkuste ji.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ vývar
✿ 6 stroužků česneku
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
✿ 1 cibuli
✿ 200 g růžičkové kapusty
✿ 50 g anglické slaniny
1. Kapustičky očistěte a důkladně omyjte. Povařte je v cedníku nad párou 10 minut a pak nechte okapat. Kuřecí prsa rozřízněte na plátky, osolte a opepřete. Maso opečte na oleji ze všech stran dozlatova a od na talíř.
2. Do výpeku přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, najemno nakrájenou cibuli a společně restujte. Osolte a opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Pak vsypejte mouku a míchejte 2–3 minuty. Po naběračkách vlijte vývar a míchejte, až vznikne hladká omáčka.
3. Přidejte kuře a kapustičky, promíchejte a nechte 10−15 minut povařit do zhoustnutí. Přendejte do mísy nebo jiné větší nádoby a podávejte s čerstvou bagetou.