Kuskus je také zásobárnou živin a jeho příprava je rychlá.
Potřebujete:
250 g kuskusu, 1 lžičku mletého zázvoru, 1 lžičku mletého rozmarýnu, 4 lžíce olivového oleje, šťávu z 1 citronu, 1 lžičku citronové kůry, sůl, mletý bílý pepř, 4 kuřecí prsa, 1 lžíci meruňkové zavařeniny, 1 lžíci másla, 2 sušené datle,1 lžička medu, 50 g mandlí, čerstvou listovou petržel
Postup:
1. Kuskus se zázvorem a rozmarýnem zalijte vroucí vodou. Po vsáknutí přidejte 2 lžíce oleje, citronovou šťávu a kůru a osolte.
2. Maso omyjte, osolte, opepřete a z obou stran opečte na oleji. Vyjměte, potřete zavařeninou smíchanou s troškou vody.
3. Na másle osmahněte nakrájené datle, přidejte med a sůl. Vložte maso, poduste. Přidejte mandle, prohřejte a podávejte s kuskusem a petrželkou.